0.00

Isolatie

DAKISOLATIE

Warmte stijgt op. Daarom is het dak van uw woning, als het niet goed is geïsoleerd, de grootste verliespost van warmte. In de winter bent u dan veel meer kwijt aan energiekosten. In Nederland komt warmteverlies via het dak vooral voor bij woningen van voor 1970. Een goede dakisolatie bespaart energie, geeft meer comfort en verlaagt uw energierekening met wel € 500 per jaar.  Het loont dus de moeite om het dak goed te isoleren.

 

MUURISOLATIE

Het isoleren van de muur of gevel is een slimme investering. Het levert een energiezuiniger huis op dat de warmte in de winter vasthoudt en koeler is in de zomer. Een bijkomend voordeel is dat de terugverdientijd van de investering, zeker bij spouwmuurisolatie, relatief kort is. U bespaart al snel € 210,- per jaar aan stookkosten.

 

VLOER

Het begint vaak met koude voeten en hoge energiekosten. Daar is wat aan te doen:  vloerisolatie. Als u de kruipruimte of vloer isoleert, scheelt u dat al snel € 150,- per jaar aan energielasten. Het loont dus de moeite om de vloer goed te isoleren.

 

ISOLEREND GLAS

Vaak zijn ramen nog niet aan vervanging toe. Toch kan een investering in dubbel glas of HR-glas rendabel zijn. Dubbel glas en hoog rendement glas (HR) isoleren beter dan enkel glas. Je bespaart ermee op je energiekosten en daarmee bewijs je je portemonnee en het milieu een dienst. Bijkomend voordeel is dat je minder last hebt van tocht en lawaai. Kortom: prettiger wonen! Enkel glas vervangen door HR++ glas kan in een gemiddelde eengezinswoning het gasverbruik met 440 m3 per jaar verlagen, ofwel een besparing van € 285,-.

Dat is aanzienlijk als je bedenkt dat een woning gemiddeld bijna 1.300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft!Er zijn verschillende soorten isolerend glas, met verschillende isolatiewaarden:

  • Gewoon dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • Triple glas (ook wel: drievoudig of driedubbel glas)
  • Voorzetramen
  • Monumentenglas

Meer weten?  Vraag het ons!

Allegiant is a business WordPress theme geared towards online businesses and agencies.

This theme is focused towards providing a complete showcase of your portfolio, sporting a full-page design that will surely wow your visitors.

Flickr Images