0.00

Zelf energie opwekken

Hierbij zijn de volgende oplossingen verkrijgbaar via ThePowerGeneration:

 • Zonnepanelen om elektriciteit op te wekken
 • Zonneboiler voor warmte en gas te besparen
 • Warmtepomp om te verwarmen en om gas te besparen (verbruikt wel elektriciteit, daarom vaak aangeschaft in combinatie met zonnepanelen)

Zonnepanelen

Het begint met interesse. Je gaat erover lezen of je buren zijn er mee bezig. Kijk niet alleen naar type panelen, maar ook naar montage-systemen, omvormers en monitoringsystemen om te weten wat ze opleveren. Doe het stapsgewijs.

 1. Laat eerst een check uitvoeren door ThePowerGeneration. Een eerste check voor jouw huis die direct antwoord geeft op de volgende vragen:
  • Kan het op mijn dak?
  • Wat kost het?
  • Wat levert het op?
 2. Keuzes: de juist oplossing
  Ga je voor de goedkoopste oplossing of de oplossing die het meeste opbrengt op lange termijn zonder gedoe?
  Kies altijd voor prijs/kwaliteit. En maak vast voor jezelf een ontwerp hoe de panelen op je dak zouden kunnen komen.
 3. Besluit
  Ook installatie en veiligheid moet hierin worden meegenomen.
 4. Garantie
  Kijk of die garanties ook gedekt worden door de fabrikant.
 5. Installatie
  Als de panelen het dak opgaan, dat is toch best een operatie. Belangrijk daarbij is natuurlijk de juiste omvormer en een adequate aansluiting in de meterkast.
 6. Onderhoud, Service en Reinigen
  Sluit meteen een jaarlijks onderhoudscontract af bij de installateur. Dat verdient zich terug.
  Eventueel ook een afspraak maken voor jaarlijks laten reinigen van de panelen. Dit verhoogt het rendement!
 7. Meten is weten
  Inzicht in wat je opgewekt hebt is misschien wel het leukst. Kun je zien op je omvormer, maar ook in een app. Of met een systeem dat door anderen wordt uitgelezen. Voor als het systeem niet optimaal functioneert, dan weet je dat direct.
 8. Verzekering
  Kijk of je bestaande polissen de zonnepanelen automatisch meeverzekeren. Sluit hier anders een aparte verzekering voor af. Je kunt zelfs de opbrengst die de zonnepaneel-fabrikant heeft beloofd verzekeren!

Zonneboiler

Een zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak om zonnewarmte
op te vangen, een pomp en een voorraadvat.
Via een buizensysteem wordt vloeistof van de collector naar het voorraadvat gepompt; daar stroomt het door een warmtewisselaar die de warmte afgeeft aan
kraanwater. Wordt het water niet warm genoeg, dan springt een naverwarmer bij. Dat is meestal een cv-combiketel.

Besparingen
De gemiddelde levensduur van een zonneboiler bedraagt 25 a 30 jaar. De zonneboiler bespaart ongeveer 50 procent op de kosten voor warm water.
Afhankelijk van gebruik, gezinssamenstelling en oriëntatie kan een terugverdientijd worden aangehouden van ongeveer 15 jaar.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht haalt. Is stroom voor nodig, maar met weinig stroom krijg je veel warmte. De pomp kan op een energiezuinige manier een huis verwarmen en koelen en zorgen voor warm tapwater.
Er bestaan verschillende warmtepompsystemen. Die gebruiken warmte uit de bodem, water of uit de lucht om een woning of het tapwater te verwarmen. Deze warmte wordt via een vloeistof in leidingen naar het huis getransporteerd en vervolgens naar een hogere temperatuur gebracht.
Voor een warmtepomp die warmte uit de aarde haalt, moet een bron worden geboord.